Docent

Spelles en Trainingsacteren

Les in trainingsacteren en alles wat daarbij komt kijken, geef ik aan de WWLA Opleiding Acteur in het Bedrijfsleven.De spelles, waarbij ik op maat geschreven scenes maak voor elke afzonderlijke deelnemer, is daarin de afgelopen jaren een intensieve, memorabele les.

Sinds mijn afstuderen aan de Toneelschool in Arnhem geef ik regelmatig spelles. In workshops en masterclasses die door instellingen worden georganiseerd (onderwijs- of particulierer instellingen). Ook geef ik les aan gelegenheidsgroepen.

 

De zeer oude zingt:
er is niet meer bij weinig
noch is er minder
nog is onzeker wat er was

wat wordt wordt willoos
eerst als het is is het ernst
het herinnert zich heilloos
en blijft ijlings

alles van waarde is weerloos
wordt van aanraakbaarheid rijk
en aan alles gelijk

als het hart van de tijd
als het hart van de tijd

Lucebert

Leren vraagt  frustratietolerantie: de meeste mensen voelen zich kwetsbaar in een leerproces. Logisch: wat is er ook heerlijker dan te horen dat je het allemaal al goed doet. En toch, nog net iets heerlijker is het om iets nieuws te verwerven, de ervaring dat je jezelf weer iets wijzer en rijker hebt kunnen maken, een obstakel hebt overwonnen, het leven verder gaat met meer ogen en oren dan je had.
Als docent moedigt Loes aan, daagt ze uit, frustreert ze, wetende dat comfort niet uitnodigt tot groei, waar veilig gefrustreerd worden dat wel doet.

Hieronder (video) een prachtig en inspirerend verhaal over leren. De kracht van de wens om te leren en het vermogen om in een groep wijzer te worden. Dat zie ik ook bij WWLA – alleen hoop ik dat ze daar niet zonder ons als docenten kunnen :-).

 

 

Spelles, tekstanalyse, auditie-/screentestvoorbereiding

Mogelijkheden:

– werken aan rolopbouw en tekstanalyse
– spelworkshops
– auditievoorbereiding
– voorbereiding screentest