LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver
LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver

Testimonials

Deelnemers traject 2014-2015:
20 bijeenkomsten

‘No escape from reality’
Het programma ‘Kapitaliseren op je eigenschappen’ heeft mij tot nu veel meer gebracht dan ik had gedacht.
Door het programma heb ik nieuwe inzichten gekregen, zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn werk. Ook heeft het bijgedragen aan het uitbreiden van mijn gedrag- en stemrepertoire.
Het werkt bevrijdend om met behulp van acteeroefeningen  met die dingen aan de gang te gaan waar je tegen aanloopt en die je belemmeren.

Loes is gewoon een kei. Ik ervaar haar als oprecht, direct en waanzinnig goed in het weerspiegelen van wat ze je ziet doen of hoort zeggen. Ze weet als geen ander de vinger op de gevoelige plek te leggen waar ze vervolgens met alle energie en liefde samen met jou aan werkt.
Ik wens iedereen zo’n fantastisch traject toe.
Hennie Stevens,
HRM adviseur.

 

Ik sta op een kruispunt, met een rugzak vol kennis, ervaring en ideeën. Tijd voor keuzes, voor een andere weg. Maar wat neem ik mee en wat gooi ik uit die rugzak? Op een kruispunt in je leven staan, betekent ook afscheid nemen en ruimte maken voor nieuwe ontwikkelingen. Ik wilde mezelf opnieuw beschouwen dus.
Ik kwam bij Loes met deze vraag. Waarom bij Loes? Zij heeft me in mijn professioneel verleden op allerlei manieren vaker een boost gegeven. En ik geloof in de kracht van theater en acteertechnieken om tot reflectie te komen en vooral ook tot (alternatieve en nieuwe) acties. Het is een unieke manier van werken aan jezelf, geven aan en om  jezelf. Loes biedt werkvormen aan die een ieder op eigen wijze uitvoert en ze stelt vragen die werkelijk ergens toe leiden. Werken in een groep geeft me bovendien een paar mooie spiegels.
Het resultaat begint zich nu halverwege het traject, al af te tekenen: een beeld van mijn werkend leven zoals dat bij mij past, en het besef dat ik daar zelf naar kan handelen en het vorm kan geven, is voor mij van ‘kapitale’ waarde.
Dorine Mobron,
DoVision, the art of business, the business of art
 

In een kleine groep werken aan real life persoonlijke ontwikkelingen en/of –belemmeringen en dat dan in de setting van een theateroefenzaal…. Loes weet haar prachtige acteertalent en -ervaring in te zetten om je te laten bewegen, soms onwennig en zeker buiten je comfortzone, maar altijd veilig en bijdragend aan je leerdoelen.

Een aanrader voor mensen als ik die menen goed te zijn in hun vak en zich comfortabel voelen met hoe hun leven over het algemeen verloopt, maar……….. toch schuurt het. Is er meer te ontwikkelen? Te ontdekken? De (in ieder geval voor mij) volstrekt vreemde omgeving van een oefenzaal of theater nodigt uit tot ontdekken. Ik wens jou veel plezier en groei bij jouw ontdekkingen, als je het aandurft om je aan te melden!
Ron de Rover
Lattitude Organisatie Coaching

 

Ik ben onbevangen in dit traject gestapt zonder precies te weten waar dit mij zou moeten brengen, maar  ervaar dit nu we al meer dan halverwege zijn als een enorme ontdekkingsreis.

Het is vaak spannend, confronterend en ik loop af en toe flink tegen mijn grenzen aan, voel ook weerstand af en toe, maar dat hoort erbij. Het levert vooral ook heel veel plezier op want het is heerlijk om je op een totaal andere manier te uiten. Het geeft me ook vergezichten. Ik zie plotseling mogelijkheden die ik eerst niet zag.

Ik leer hier heel veel van en merk dat het doorwerkt. Ik raad iedereen zo’n  ontdekkingsreis aan.
Margreet Aangeenbrug

 

Ik had geen last van een midlife crisis. Wel was ik in mijn leven op een punt aangekomen waarop ik mij afvroeg: ga ik voortaan op mijn lauweren rusten of wil ik nog een nieuw kader scheppen, waarbinnen ik verder wil met werken en leven?
‘Kapitaliseren op je eigenschappen’ klonk heel aantrekkelijk. Ik kon me er echter weinig bij voorstellen. Ik aarzelde mij op te geven, maar mijn gevoel zei: gun jezelf dit cadeau, pak het aan en pak dan door.’
Halverwege het traject stel ik nu vast: ik voel mij beter toegerust op het leven dat ik voor mij heb.

Wat mij aanspreekt in de aanpak van Loes, dat is dat we niet blijven hangen in het denken en bespreken. We doen en zijn voortdurend in actie. Het gaat om het aanboren van mijn creatieve energie en vormgeven aan mijn kwaliteiten.
In de intieme theaterzaal van de Boomsspijker gaan we met alles meteen ‘de vloer op’. Om te spelen, te onderzoeken en te ontdekken. Het theaterlicht geeft focus, biedt warme veiligheid en verhoogt de concentratie. Elk resultaat is meteen zichtbaar en concreet.

Loes stimuleert en steunt. Zij houdt de afstand die nodig is om te kunnen zien wat er speelt. Zij kijkt en ziet – op grond van haar ervaring, professionele kennis en levenswijsheid – wat ik nodig heb om zelf verder te komen. In je eigen leven speel je immers zelf de hoofdrol en bepaal je uiteindelijk zelf hoe je die speelt.
Loes past toe, wat bij mij past.Zij regisseert zorgvuldig de situatie van elke deelnemer afzonderlijk. Voor het nodige tegenspel krijgen de andere deelnemers juist die rollen toebedeeld, waaruit zij zelf kunnen halen wat hen verder brengt.
Er is rust en duur. Een jaar lang met elkaar samenwerken impliceert dat het eindresultaat meer inhoudt dan enkele snel behaalde, kortstondige succeservaringen.

Creativiteit, betrokkenheid, veiligheid zijn voor mij de onderscheidende kwaliteiten van dit traject en van Loes Wouterson.
Benjamin Gijzel, 64 jaar
Trainingsacteur

 

Deelnemer traject 2015-2016

5 bijeenkomsten

Door deze cursus ben ik me veel meer bewust van mijn kwaliteiten en hoe ik waarde toe kan voegen in mijn werk. Nu ik me daar bewust van ben, zet ik ze ook veel meer in. In korte tijd heeft het me al zoveel opgeleverd: meer uitdagende klussen, ergens voor durven staan (mijn eeuwige onzekerheid is minder aanwezig) en meer zicht op wat ik nu echt wil in de toekomst. En niet onbelangrijk, ik weet precies op welke punten ik mezelf nog kan ontwikkelen. en dat 3,5 maand na de eerste cursusdag! Dat had ik echt niet verwacht.

Bovendien is deze cursus ook echt anders dan andere cursussen. Op het podium wordt je echt op jezelf teruggeworpen. Dat is confronterend. Maar tegelijkertijd leer je hoe je jezelf terugvindt en regie krijgt. Doordat je het zo sterk ervaart, heb ik het idee dat het beter blijft hangen en het effect dus groter is.

Toen Loes mij vertelde over deze cursus heb ik puur op gevoel besloten om de cursus te gaan doen. Een hele goede beslissing blijkt!
Anne-Marie Cuvelier
Communicatieadviseur

 

Deelnemers andere trajecten

“Ik heb in een kleine groep de uitgebreide coachingsopleiding gevolgd bij  Loes. Tijdens dit traject, dat enerzijds bestond uit een theoretisch kader, maar anderzijds veel praktijkoefeningen bevatte, heb ik Loes leren kennen als een zeer kundige en betrokken trainer. Zij is zeer scherp, confronterend en kritisch, maar heeft altijd oog voor de mens achter de cursist. Vanwege haar gevoel voor humor is ze ook in staat om in spannende situaties de angel uit een discussie te halen als dit nodig is. Ook stelt ze zichzelf kwetsbaar op, waardoor ze zich in de groep kan plaatsen.
Ik heb veel opleidingen en cursussen gehad, maar ik kan gerust zeggen dat dit de beste opleiding was die ik gevolgd heb.”
Ad van Ginneken
Kamer van Koophandel

 

“Tijdens de intensieve opleiding tot bedrijfscoach heb ik Loes leren kennen als een deskundig en betrokken trainer. Ze heeft me de kans gegeven deze training te volgen. In eerste instantie werd ik niet geselecteerd. Op basis van ons gesprek en mijn motivatie heeft ze mijn valkuilen benoemd en aangegeven wat ik als coach bij mezelf te managen heb. Loes is een meester in het spiegelen van mensen. Ze blijft aansluiten. Ze blijft zonder oordeel onderzoeken zodat je je vrij en gerespecteerd voelt. Het resultaat is dat je inzicht krijgt en mogelijkheden gaat zien voor ander effectiever gedrag. Tijdens de opleiding ervaar je dat zelf als coachee en verder hebben we geleerd te werken met een groot aantal instrumenten.
Wat ik ook erg gewaardeerd heb is de tijdigheid, uitgebreidheid en inhoudelijke kwaliteit van haar feedback op casuïstiek die ik aanreikte. Ik beveel Loes van harte aan als topcoach/trainer waarbij haar dramavaardigheden een mooie toevoeging zijn.”
José van Gerven
Kamer van Koophandel

 

Met dit traject heb je zeker een uniek aanbod! En jij kan dat ook als geen ander. Ik was destijds, bij de Masterclass Reflecteren in Actie, onder de indruk van je kunde. Een mix van de juiste oprechte aandacht, analytisch vermogen en het vermogen om ruimte te maken zodat die ander (door) kan ademen.
Ingrid Boerbank
Smelt, training, coaching en advies

 

Ik weet niet eens precies hoe, maar op de 1 of andere manier heeft Loes een redelijk fundamenteel veranderingsproces in mij in gang weten te zetten. Een proces dat veel dieper ging dan wat ik van te voren gedacht had. Een proces waardoor ik meer inzicht in mijzelf heb gekregen en waardoor ik met meer mededogen naar mijzelf en naar anderen ben gaan kijken, wat mij geleerd heeft om mijzelf kwetsbaar op te durven stellen naar mijzelf en anderen en ervoor gezorgd heeft dat ‘hoofd’ en ‘hart’ weer meer met elkaar in balans kwamen: kortom ik heb geleerd om meer mijzelf te mogen zijn. En dat heeft er toe geleid dat ik op een meer ontspannen manier en met plezier meer voor elkaar weet te krijgen op mijn werk en beter in balans blijf.
Sr. R&D Manager at a multinational

 

Ik heb bij Loes Wouterson een coachopleiding gevolgd van een jaar. Wat ik met name geleerd heb is hoe ik allerlei technieken kan inzetten in coachgesprekken. Loes heeft me getraind door heel veel te oefenen en heel veel goed opgebouwde feedback te geven. Ik ben in dat jaar gegroeid naar een professionele coach. Gedurende het hele jaar hebben we ook anderen gecoacht. Dit ‘learning by doing’-principe is een hele mooie vorm van leren. Dank je wel, Loes, voor al je inzet en passie voor dit vak!

Juully Ruyters