LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver
LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver

Waarom? Waarom toch?

Hoe vaak heb ik dat al gedacht, als ik weer eens een (al dan niet denkbeeldig) podium opliep om iets nieuws te doen. Een nieuwe theaterwerkvorm bijvoorbeeld, zoals onlangs samen met collega Arjan Kindermans bij een wooncorporatie, waar we bij de start van een traject al spelend informatie ophaalden over wat medewerkers en management bezighield. Diagnose-theater, op verzoek van TWST.
Of als ik weer eens een ‘klaslokaal’ binnenloop om een workshop of een opleiding te volgen, tussen mensen die ik nog niet ken en met een verhoogd bewustzijn over wat ik nog niet kan en nog niet weet.

En toch, en toch. Ik kan het niet laten. Ik tref mezelf elke keer weer in een nieuwe situatie. De drive en nieuwsgierigheid winnen het keer op keer van het ongemak. 
Op de Arnhemse Toneelschool had ik 4 jaar zangles en koorzang. Daarna bleef ik steeds weer lessen volgen. Zingen is heerlijk en zingen is vreselijk. Bestaat er een kortere feedbackloop? Je doet je mond open en je hoort het terug. Een voortdurend bewustzijn over wat ik doe, hoe het klinkt en de discrepantie met hoe ik zou willen dat het was, zou voldoende moeten zijn om het er na de toneelschool bij te laten.
En toch, en toch.
Eind 2016 begon ik een jaaropleiding zang.
Na dat jaar rondden we de opleiding af met een eindconcert.

Eindelijk rust?

 

Ach, wat zal ik zeggen.
Aangemoedigd door Jeanne Bakker van Brain Bakery, een vrouw en een organisatie die barsten van de energie en liefde voor alles wat wil groeien, bloeien en ontwikkelen, legde ik een aantal momenten in de tijd vast. Ik geloof dat ik moleculen snap, ik ben van de voortdurende beweging, zit zelden stil en als ik iets heb afgerond, weet ik de volgende dag al hoe ik het, als ik het nog een keer zou doen, ánders zou doen. Maar om vooruitgang te kunnen vaststellen, is een markering niet zo slecht. Een moment om even stil te staan. En te delen.

Kortom: studio. Fotografe. Video. 
En hieronder de eerste:

‘t Is over. Maar het is nooit over.

 

 

 
 
 

Liked this post? Follow this blog to get more. 

Leave a Reply