LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver
LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver

Een tijdje terug introduceerde ik AMS. Actrices Moeten Spelen.
Twee monologen staan op de site. De tekst komt uit (theater)literatuur.
Ik heb een paar planken in mijn boekenkast, vol theaterstukken, en nog veel meer planken vol boeken. Ik ben gaan kijken en graven naar teksten die mooi zijn om te spelen. Die zijn er. Prachtige teksten en stukken over personages die worstelen met grote thema’s.

Nader tot u

In mijn werkende leven heb ik een weg afgelegd van spelen met theaterteksten in theaters, naar spelen met en tussen “gewone” mensen. In en over hun leven.
Ik heb een grote liefde voor prachtige teksten en personages. En toch. Er is een afstand tussen de theatrale werkelijkheid en waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Waar ze van genieten, mee worstelen, mee strijden en hoe ze weer boven komen. Pijnlijk duidelijk wordt dat als een recente peiling onder Nederlanders uitwijst dat de meeste mensen geen moeite hebben met bezuinigen op cultuur. Ik vermoed dat het komt door die afstand. Door te weinig herkenning. Door te weinig catharsismogelijkheden in het cultuuraanbod.
(Ik realiseer me dat ik generaliseer, en met generaliseren doe ik mensen tekort. /Zo is het soms nodig om afstand te nemen met cultuuruitingen, om buiten de kaders te komen./ Mensen tekort doen is niet mijn bedoeling, alleen wanneer ik mezelf toesta in alles te nuanceren, kom ik tot geen enkele uitspraak. Dus permitteer ik me de uitspraak dat theater te ver van mensen af is komen te staan – voor dit moment, voor het doel van dit bericht.)

Dus ik wil dichterbij.
Ik wil jou. Jouw verhaal, jouw tekst, jouw beleving.
Dit is mijn voorstel:

Stuur me jouw verhaal. Liefst een concrete ervaring. Zodat ik het voor me kan zien als in een film. Met daarbij jouw gedachten en gevoelens.
En ik speel jouw verhaal terug. Letterlijk. Ik improviseer er een monoloog van en neem die op en zet hem op mijn site.

Ik weet niet wat mijn oproep gaat doen. Mocht ik overspoeld worden, dan moet ik keuzes maken. Dat hoor je van me.

Voor nu: je bent uitgenodigd. Vertel me je verhaal: info @ de-online-coach . nl.

 

 

Liked this post? Follow this blog to get more.