LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver
LOESWOUTERSON.NL
Master of Action Learning | Acteur | Coach | Schrijver

Via een Twitterbericht kwam ik vandaag terecht bij een video van Brené Brown. Zij vertelt hoe we als mens verbinding nodig hebben. De noodzaak gezien te worden zoals je bent. En daar waardering voor te krijgen. En over de kwetsbaarheid die dat vraagt. De video staat op mijn inspiratiepagina.

 

In mijn werk als coach en trainingsacteur heb ik veel met verbinding te maken. Als ik als actrice geen verbinding maak met wie ik speel, speel ik een sjabloon en zal ik niet geloofwaardig overkomen.
Als trainingsactrice en coach zit ik vaak tegenover mensen die iets willen bereiken. Iets willen veranderen. Iemand (mij – plaatsvervangend) willen beïnvloeden. Het lijkt logisch dat iemand met een doel, verbinding heeft met dat doel. Toch is het niet zo. Bij het bedenken van strategieën om het doel te bereiken, waarbij de ander niet zelden als een te nemen obstakel wordt ervaren, raakt de verbinding vrijwel altijd verbroken.
Zodra mijn gesprekspartner weer verbinding maakt, met zichzelf, met wat hij nu echt wil – ook als hij onderweg tegenslag ondervindt – en met de anderen die hij op zijn weg tegenkomt, ervaar ik hoe krachtig interactie kan zijn. Wie tot mij spreekt vanuit verbinding inspireert, motiveert en heeft impact. Hij laat zich kennen. Krachtige kwetsbaarheid. Waar ik mij als gesprekspartner op mijn beurt dan weer graag mee verbind.

 

 

Afbeelding van truthseeker08 via Pixabay

Liked this post? Follow this blog to get more.